Havkatterulle m/ røget laks og dild og papirkasauce.

 

Ingredienser

 

600 gr. Havkatte filet

6 stykker røget laks (skåret tyndt)

1 bundt dild

6 forårsløg med grøn top (toppen skal være så lang som mulig)

16 – 18 små kartofler

1 broccolihoved

4 gulerødder

Rapskim olie

Salt og peber

1 tsk. Paprika

1 skalotteløg

5 dl. hønsefond

2 dl. hvidvin

2 dl. fløde

 

I køkkenet

 

Pil og hak løget, steg det i lidt olie til det er klaret. Tilsæt 5 dl. hønsefond og lad det koge. Det skal koge ind til halvdelen. Imens starter du med fisken.

 

Del fileten på langs ved at skære langs den naturlige streg i midten, så du får 4 stykker. Del de tykke stykker på langs så du ender med 6 nogenlunde ens stykker. (Der kan være forskel på udskæringerne, men du skal gerne ende med 4 – 6 ens stykker)

 

 

Kom lidt salt og peber på filetstykket, og læg et tyndt stykke røget laks på. Læg lidt hakket dild ovenpå, og rul derefter havkatte filet og laks sammen.

 

 

Lås ”rullen” med toppen at et forårsløg som du har delt på langs, og sæt til sidst en kødnål i for at holde det hele sammen.

 

 

 

Sæt fadet i køleskabet, og gå i gang med grøntsagerne.

 

Kartofler skæres på kryds (En dobbelt Hasselbach) og drysses med hvidløgssalt.

 

Broccolihovedet skæres ud i mindre kviste.

 

Gulerødderne skrælles og skæres i tern.

 

Ved grillen

 

Læg din Weber Style grøntsags kurv på grillen som er forvarmet til medium. Kartoflerne skal have 30 – 40 minutter, de begynder at lukke sig på op når de er halvt færdige.

 

 

Så lægger du gulerødder og broccoli på og de skal også have 30 - 40 minutter.

Imens grøntsagerne får det sidste, laver du saucen færdig, hønsefonden er nu kogt ind til det halve, så tilsætter du 2 dl. hvidvin, og lader det koge ind igen.

Når det er kogt ind tilsætter du 2 dl. fløde og 1 tsk. Paprika. Saucen skal nu stå ved svag varme, den må ikke koge. Farven skulle gerne blive laksefarvet.

 

Da der ikke plads til begge Weber Style fade på grillen, tager du nu grøntsagerne af og sætter dem i din forvarmede ovn (150˚)

 

Sæt Weber Style fadet på grillen og giv fiskerullerne ca. 15 – 20 minutter, kødet skal være hvidt, når de er klar. Du kan se lidt saft trække ud under fiskerullen.

 

 

Server det hele med et smil og eventuelt et koldt glas hvidvin, gerne fra Alsace…..

 

 

Velbekomme

 

-Meyer