Farseret laks på planke

Så er det tid til en gammel sommer klassiker:

Laks på planke

1 hel laks ca. 2 kg.
Friske basilikum blade
400 gr. hakket svin og kalv
Citron peber
A-38
Saltede kapers

Image

Blend kaperserne svagt og rør dem i kødet med lidt A-38, så det bliver en lind fars. Du skal ikke tilsætte salt eller peber!

Lad farsen hvile, og rens i mellemtiden laksen under koldt vand, sørg for at fjerne eventuelt slim på krop og gæller med en god "sløv" kniv"

Image

Drys godt med citronpeber, læg friske basilikum ind i laksen, derefter forsegler du det hele med farsen, og lukker med kød nåle.

Image

Laksen lægges på en planke, som har ligget i vand i ca. 1 time forinden. Jeg bruger en planke lavet af bøgetræ, som jeg har skåret, så den lige akkurat kan ligge inde i grillen.

Image

Laksen skal have ca. 1 time, her ses den efter 1/2 time.

Image

Her efter 1 time, færdig og klar til at skære ud og servere.

Image

Her er det sprøde skind fjernet i næsten et stykke.

Image

Laksen og farsen blev servet med lidt kartofler, samt en hvid sauce lavet på citron og hvidløg.

Image

Det var ikke bare godt, - det var rigtig rigtig godt!!!

Image