Oksefilet i tangine

Jeg har længe ønsket at eje en tajine (en nord afrikansk version af en römertopf/stegeso) Jeg fandt en forleden, og da jeg havde en masse rester af grillet oksefilet, så her er hvad jeg lavede:

1 kg. grillet oksefilet skåret i små tern
2 knuste fed hvidløg
1 tsk. korianderfrø
1 kanelstang brækket i to stykker
1 cm. reven ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipeber
Bladene af et bundt bredbladet persille
200 gr. grønne oliven m/sten
2 dl. olivenolie
Vand

Couscous

3 dl. vand
Lidt salt
Lidt timian
3 dl. Couscous

Det hele (undtagen oliven) blandes og sættes i køleskabet 8 timer før, for at trække smag.

Image

Efter ca. 8 timer lægges det nu marinerede kød i tajinen. Tilsæt vand så det næsten dækker.

Image

Der sættes låg på.

Image

Det sættes på grillen, direkte grillning.

Samtidig gør du klar til at lave Cousous. Du koger 3 dl. vand med salt og lidt timian. Når vandet har kogt hælder du 3 dl. couscous i, og lader det trække i 15 min.. Når det har trukket, så hælder du lidt olie i, og river det igennem med en gaffel for at fjerne eventuelle klumper.

Image

Efter 30 minutter tilsættes 200 gr. oliven, tilsæt eventuel lidt mere vand, retten kun have ca. 5 - 10 minutter efter olivene er tilsat.

Image

Image