Schweizisk Rösti

Skræl dine kartofler, skær dem i halve, og riv dem på et groft rivejern eller et mandolin jern.

Pak de revne kartoffelstykker ind i køkkenrulle, for at suge væde fra.

Image


Skær rødløget i tynde skiver.

Skær baconen i tynde strimler, og steg dem i lidt rapskimolie indtil de er næsten sprøde. Når de er klar lægger du dem over i en skål.

Image

Så blander du kartoffelstrimler, rødløg og bacon, samt tilsætte ca. 1 tsk. salt og lidt kværnet peber. Nu tager du en god stor pande og kommer en pæn klat smør på. Smelt smørret til det er godt varmt, og tilsæt din kartoffelblandingen.

Den skal have ca. 5 minutter ved medium varme, og derefter ca. 5 minutter ved svag varme.

Så kommer det svære, nu skal rösti´en vendes. Tag et stort stålfad, og læg det oven på panden og vend det hele på hovedet. Derefter kan rösti´en stille glide ned fra fadet ned på panden, som du forinden har givet lidt mere smør.

Image

Så er det samme procedure en gang til. Når rösti´en er færdig, sætter du den i ovnen, som du har forvarmet til 70 grader. Så er den varm og lækker til din hovedret er klar.

Image 

Velbekomme